top of page
Buscar

"Les consultes seguiran essent un entorn segur quan reprenguem l'activitat normalitzada, com sempre"

Avui capvespre, el president del Col·legi de Dentistes, Dr. Ignacio García-Moris, ha estat entrevistat per l'emissora de ràdio IB3, en el programa Múltiplex. El president ha assegurat, només començar, que "les consultes dentals han estat sempre un entorn segur i així seguirà sent" quan es reprengui l'activitat normalitzada.


El Dr. García-Moris ha explicat que el retorn a la feina s'ha de fer lentament que, en aquests moments, el més prudent és atendre només les urgències. En una segona fase, ha dit, es realitzaran aquells tractaments que no poden ser posposats.


Mesures de seguretat

Una de les mesures que els dentistes hauran de prendre a partir d'ara és evitar els aerosols perquè deixen partícules en suspensió fins a 2 hores, el que pot suposar un perill tant pels pacients com pels professionals. "Haurem de fer servir material nou de protecció individual" per augmentar la seguretat; també s'hauran de prendre mesures de protecció, com ara espaiar els pacients físicament o fer-los glopejar col·lutoris, abans de realitzar-los els tractaments.


El president del Col·legi ha recordat que seguirà demanant la realització de tests massius per a tota la població perquè "pels dentistes, tots els pacients són possibles COVIDs".


Protocols

Una de les tasques més importants a realitzar ara mateix, ha dit el president, és la de realitzar protocols d'actuació que evitin possibles problemes, com que no tenim la certesa absoluta de cóm hem d'actuar, els protocols s'estan actualitzant constantment.


El Col·legi de Dentistes recomana, segons el seu president, posar pantalles de protecció a les recepcions de les clíniques dentals per la seguretat tant del professional que atén com del pacient que acudeix a la consulta.


Atenció als pacients de forma ininterrompuda

"No hem deixat els nostres pacients abandonats en cap moment, afirma el Dr. García-Moris, el Col·legi ha fet un llistat no excloent de clíniques que atenen urgències i a les que es poden adreçar les persones que no saben on acudir, per tal d'evitar visites d'urgència als Centres de Salut, que estan molt més col·lapsats que les clíniques privades".


Situació econòmica del sector dental

Parlant de la situació econòmica que travessa el sector, el president del Col·legi ha recordat que, per responsabilitat, els dentistes prioritzaren el tema sanitari, abans que l'econòmic, des del primer moment. "Tot i això, hem de vetllar, també, per la supervivència del col·lectiu" i el Col·legi ha treballat dur per que, tot i ser un col·lectiu considerat essencial, els professionals de l'odontologia a Balears poguessin acollir-se als ERTE per força major. "Els dentistes volem tornar a fer feina, clar que si, però amb tota la seguretat tant per professionals com per pacients".


SI VOLS ESCOLTAR L'ENTREVISTA DE FORMA ÍNTEGRA, CLICA EL SEGÜENT ENLLAÇ:





118 visualizaciones0 comentarios
bottom of page